2010. november 18., csütörtök

Mohácsi rétes

Hipp-hopp összedobható nagyon egyszerű ám mégis nagyszerű sütemény, melyet például praktikus meggyszezon közepette elkészíteni, vagy ha esetleg lemerült az elem digitális konyhai mérlegedben - ezért most szólok: ne dobd el a kefires poharat!






Egy családias adaghoz erre lesz szükséged:
  • 6 réteslap
  • olaj a kenéshez
  • 3 tojás
  • 4 pohár kefir
  • 3,5 kefires pohárnyi búzadara
  • 3 kefires pohár cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 kefires pohár étolaj
  • 50 dkg túró
  • gyümölcs - legjobb meggyel vagy sárga/őszibarackkal

A tetejére:
  • 0,5 pohár tejföl
  • 1 egész tojás





Először jól keverd össze a kefirt, a búzadarát, a sütőport, a cukrot és az étolajat, s hagyd pihengetni fél órán át, ez nagyon fontos, különben nem lesz az egészből semmi, csak egy katymasz.

Ha ez megtörtént, végy egy normál méretű gáztepsit, s béleld ki sütőpapírral. Az aljára teríts egy réteslapot, olajozd meg, s teríts rá egy másikat. Most jön a búzadarás kutyulék fele, erre szórd rá a gyümölcs felét. Természetesen a meggyet nem szabad sajnálni és jól ki kell nyomkodni, a barackot ne nyomogasd. :) Erre rámorzsoljuk a túró felét. 



Most ugyanezt eljátszuk még egyszer, így lesz két emelet boldogság. 

A legfelső réteslap tetejére egy egész tojással összekevert fél pohár tejföllel locsold meg, majd 180 °C-felmelegített sütőben 45-50 percig süsd. 




Jó ha tudod: 


 - Frissen a legfinomabb!

- Teljes kiőrlésű durumbúzadarával is kiválóan működik.

-a B vitaminok minden fajtája megtalálható a meggyben, ez lehetővé teszi az emésztés munkájának kiegyensúlyozását, valamint az idegek működését is befolyásolja

- kitűnő vízhajtó. Alkalmas a köszvény, az alacsony vérnyomás, szájbetegségek és légzőszervi panaszok kezelésére.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése