2013. május 24., péntek

Juharszirupos-diós-zabpelyhes cookies

Amikor először készítettem, valamiért többen rántott húsnak nézték szegényt, pedig határozottan állíthatom, hogy nem az.



hozzávalók :

- 140 g zabpehely
- 50 g kókuszreszelék
- 225 g liszt
- 140 g dió durvára vágva /egzotikusabb háziasszonyoknak sózott pekándió
- 100 g mazsola (el is hagyható)
- 140 g vaj
- 225 g kristálycukor
- 5 ek. juharszirup 
- 2 ek. méz
- 2 ek. forró vízben feloldtt 1 tk. szódabikarbóna

hogyan készül?

1. Melegítsd elő a sütőt 160-180 °C-ra, s olvaszd össze egy méretes lábosban a cukrot, a juharszirupot, s a mézet a vajjal. Ha megvan, vedd le a tűzről.


2. Ugyanebbe a lábosba szórd bele a lisztet, kókuszt, zabpelyhet, mazsolát stb. szóval az összes többi hozzávalót, s öntsd bele a szódabikarbónát is. Nem kell megijedni, ez egy ilyen ragacsos süti.


3. Már mehet is a tepsibe, minél nagyobb gombócokat raksz a sütőpapírra, annál nagyobb plecsniket kapsz vizes kézzel történő lelapítás után, s annál inkább rántott húsnak fogják nézni. :) Legyen közöttük egy kis hely, mert szétfolyósak.


4. Kb. 15-20 percig süsd.


Kész






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése