2013. november 24., vasárnap

Sausage rolls - Brit kolbászos tekercskék

A britek nagy kedvence az egyszerűen elkészíthető sausage roll, kell hozzá egy csomag leveles tészta, egy szál szárazkolbász és 10 szabad perc. Az eredeti sütőkolbásszal készül, ez most egy magyarosított változat.




hozzávalók
  • egy csomag leveles tészta (extrém arcok maguk is készíthetik)
  • egy szál füstölt szárazkolbász
  • egy tubus tömlős füstölt sajt
  • szezámmag
  • 1 tojás
1. A felengedett leveles tésztát elfelezzük, s liszezett deszkán az egyik darabot szép vékonyra kinyújtjuk. 

2. A kolbászt meghámozzuk, majd nagyon apró darabkákra vágjuk. Még gyorsabb megoldás, ha beledobáljuk egy konyhai aprítóba, mely pépet készít nekünk. Ehhez hozzákeverjük a tubusos sajtkrémet, hogy egy kenhető masszánk legyen. Hogyha esetleg sütőkolbász van otthon, annak felhasítjuk az oldalát, s kinyomjuk a tartalmát a tésztára, ez esetben a sajtkrém nem is szükséges.

3. Lekenjük a tésztát a kolbászos töltelék felével, s két oldalról feltekerjük. Ezek után kb. 1 cm-es szeletkékre vágjuk, s sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket. A fenti műveleteket eljátszuk a tészta másik felével is.



4. A szeletkék tetejét lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, s 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. 

5. Kész a nagy mű, jöhetnek a vendégek. Ennyit a brit konyhaművészetről. :) 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése